Alsace - Stadswijn 2019

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Alsace

Frankrijk
Frankrijk - Pinot Blanc – Cave d’Ingersheim – Alsace

Frankrijk - Pinot Blanc – Cave d’Ingersheim – Alsace

De wijn is lichtgeel van kleur met hints van groen. Met in de neus de geur van de lente, met bloemen en wit fruit zoals perzik en nectarine. De smaak is droog, verfrissend en pittig op een delicate manier met een zachte afdronk.

Samenstelling: Pinot Blanc
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 10-12 graden

Heerlijk bij vleeswaren, quiche of een hartige taart met vlees, maar ook goed te combineren met gevogelte.

Doos van 6 flessen

€ 51,00 Toevoegen

Alsace (Elzas)
De Elzas is Frankrijk op z'n Duits of Duitsland op z'n Frans. Het is een schilderachtig, smal en lang gerekt gebied aan de voet van de Vogezen. Van oorsprong Duits was het door de eeuwen heen een betwist grensgebied. Ook nu, nu het onderdeel van Frankrijk is, onderscheidt het zich in menig opzicht van de andere Franse wijngebieden. Neem bijvoorbeeld de aanplant van de wijngaard met o.a. riesling en gewürztraminer, en de manier waarop die druiven verwerkt en de wijnen geëtiketteerd worden. De hele streek valt onder slechts een enkele appellation, maar anders dan elders in Frankrijk staan de namen van de druivensoorten in grote letters op het etiket. Net als in Duitsland. Bovendien hebben heel wat Elzaswijnen een beetje restsuiker waardoor ze niet echt droog meer smaken.
De Elzas lig vrij noordelijk maar wordt goed beschut door de Vogezen. Een ander voordeel is het grote aantal uren zonneschijn. Daardoor rijpen de druiven in de regel goed, zij het laat.
Behalve de al genoemde soorten staan sylvaner, pinot blanc, tokay pinot gris, muscat en pinot noir aangeplant. In zeer goede jaren gebruiken de Elzassers overrijpe, laat geplukte druiven voor het maken van rijke Vendanges Tardives. Als de natuur nog meer meewerkt en er ook botrytis optreedt, dan kan dat zelfs leiden tot een superrijke Sélection de Grains Nobles.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu