Hoofdmenu:
Lekker en makkelijk drinkbare wijn met een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding.
- Chilean White
- Clilean Merlot Rosé
- Chilean Red
Doos van 6 flessen.
De wijn heeft een bleekgele kleur, een heerlijk fruitig aroma van citrus en tropisch fruit.
De smaak is friszuur en een tikje romig. De afdronk is lang met een klein bittertje.
Samenstelling: Chardonnay
Sluiting: Schroefdop
Serveertemperatuur: 8-10 graden
Voor bij visgerechten of gewoon als aperitief.
Doos van 6 flessen.
Donkerrode wijn met aroma’s van rood fruit en een mooie afgeronde en soepele smaak.
De afdronk is een tikje gekruid, veroorzaakt door het beetje Carmenere dat in de wijn is verwerkt.
Samenstelling: 95% Cabernet Sauvignon, 5% Carmenere
Sluiting: Schroefdop
Serveertemperatuur: 16-18 graden
Heerlijke wijn bij vlees of wildgerechten. Lekker als aperitief, zo of bij borrelhapjes.
Doos van 6 flessen.
Chili
Chili is niet het grootste wijnland van Zuid Amerika -
Trendsetter in kwaliteit
Chili is niet het grootste wijnland van Zuid Amerika -
Perfecte groeicondities
Chili is een smal maar zeer langgerekt land dat ingeklemd ligt tussen het Andes gebergte in het oosten en de Stille Oceaan in het westen. De condities voor wijnbouw zijn er uitzonderlijk gunstig. Een sterk punt is het gezonde, droge klimaat met zijn vele zonlicht. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de stofwisseling in de planten, het zorgt er ook voor dat plantenziekten nauwelijks voorkomen. Ook de beruchte phylloxera, de druifluis die in Europa bijna alle wijngaarden verwoestte, heeft hier nooit enige schade aangericht. Druivenplanten hoeven daarom niet geënt te worden op onderstokken. De droogte vormt geen enkel probleem, aangezien er smeltwater uit de Andes in overvloed is om irrigatie toe te passen. De Chileense wijngaarden zijn hoofdzakelijk aangelegd in de vlakke delen van rivierdalen op vrij rijke bodems. Door al deze factoren bij elkaar groeien de planten uitbundig. In het midden van het land, ten zuiden van de hoofdstad Santiago, liggen Chili's belangrijkste wijngebieden. Ze maken deel uit van de grote Valle Central (Central Valley). Namen om op te letten zijn Maipo, Rapel, Curico en Maule Valley.
Meer variatie op komst
Chili scoorde tot nu toe vooral met zuivere, rechttoe rechtaan wijnen. Cabernets vooral, maar ook Chardonnays, Merlots en Sauvignons. Solide wijnen voor een scherpe prijs. De Chilenen willen echter van het goedkope imago af en proberen dat te doen op twee manieren. Door wijnen met meer complexiteit te produceren en door wat meer variatie in hun assortiment aan te brengen. Dat lukt allebei heel aardig. Tal van bedrijven maken tegenwoordig prestigeuze topcuvées, vaak in samenwerking met bekende producenten uit Frankrijk of Californië. Voor de verbreding van het aanbod zorgen verder ook bottelingen van soorten die tot nu toe wat in de schaduw stonden. Voorbeelden daarvan zijn de oude Bordeaux-