Provence - Stadswijn 2019

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Provence

Frankrijk
Frankrijk - Mas Fleurey Rosé - Côtes de Provence

Frankrijk - Mas Fleurey Rosé - Côtes de Provence

Een echte rosé zoals hij hoort te zijn uit de Côtes de Provence. Mooi droog met veel elegantie en een natuurlijke bleke kleur.

Samenstelling: Cinsault, Grenache, Shiraz
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 8-10 graden

Gewoon lekker drinken.

Doos van 6 flessen.

€ 70,00 Toevoegen

Provence & Corsica
De Provence is naar alle waarschijnlijkheid Frankrijks oudste wijngebied. Al rond 600 voor Christus werden hier de eerste druivenstokken geplant. Vandaag de dag is het vooral bekend om z'n rosé, maar het gebied produceert ook tal van karaktervolle rode en witte wijnen. Wijnen die perfect aansluiten bij de mediterrane keuken. De meest aangeplante druivensoorten voor rosé en rood zijn grenache, syrah, cinsault, mourvèdre en de lokale soort tibouren. Behalve de algemene appellation Côtes de Provence kent het gebied nog een paar kleinere AOC's als Coteaux d'Aix-en-Provence, Les Baux de Provence en Bandol, en piepkleintjes als Palette, Bellet en Cassis?

Het eiland Corsica is in alle opzichten een buitenbeentje. De traditionele druivensoorten op het eiland hebben meer gemeen met die op het buureiland Sardinië dan met die van de Provence. Italiaanse namen als niellucio en sciacarello zeggen wat betreft genoeg.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu