Rhône - Stadswijn 2019

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Rhône

Frankrijk
Frankrijk - Font Sante - Côtes du Rhône

Frankrijk - Font Sante - Côtes du Rhône

Heerlijk levendig en sappig, zoals een Côtes du Rhône moet smaken. Veel fruit en toch fris met een mooie zuurgraad.

Samenstelling: Carignan, Cinsault, Grenache, Syrah.
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 16-18 graden

Lekker bij koude voorgerechten, kip of varkensvlees.

Doos van 6 flessen.

€ 48,30 Toevoegen
Frankrijk - Font Sante - Vacqueyras – Medaille d’or

Frankrijk - Font Sante - Vacqueyras – Medaille d’or

Deze wijn heeft een robijnrode kleur. In de neus een combinatie van zwarte bessen, bramen en kersenaroma’s. In de mond onthullen de elegante tannines een complete en uitgebalanceerde wijn.

Samenstelling: Grenache, Mourvèdre, Shiraz/Syrah
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 16 graden

Heerlijk bij zowel rood - als wit vlees, zoals bijvoorbeeld kip met gegrilde groenten of rosbief. Maar ook lekker als aperitief of om te drinken bij een kruidige stoofschotel.

Doos van 6 flessen.

€ 85,00 Toevoegen
Frankrijk - Châteauneuf-du-Pape – F. Jeantet 2010

Frankrijk - Châteauneuf-du-Pape – F. Jeantet 2010

Dieprode kleur met paarse tinten. Zeer fijn in de neus met aroma’s van rood fruit, zwarte bessen en kruiden. Mooi rond van smaak, fruitig en bloemig. Volle, ronde wijn, soepel, zeer elegant en met een mooie lange afdronk. Nu klaar om te drinken, maar indien zorgvuldig opgelegd kan de wijn tot 8 jaar bewaard worden.

Samenstelling: Cinsault, Grenache, Mourvedre, en syrah.
Sluiting: Kurk
Serveertemperatuur: 17-18 graden

Deze wijn is heerlijk bij rood vlees, wildgerechten, en verschillende soorten kazen. Ook lekker als stevig aperitief, geserveerd met hapjes.

Doos van 6 flessen.

€ 150,00 Toevoegen

Rhône
De Vallée du Rhône is een van Frankrijks oudste wijnbouwgebieden. Immers, de verspreiding van de wijnbouw verliep vanuit Marseille via dit dal noordwaarts. Grieken, Romeinen, de pausen in Avignon, ze hebben allemaal bijgedragen aan de ontwikkeling van een bloeiende wijncultuur.
De Rhône is onder te verdelen in een noordelijk en een zuidelijk deel. De smalle vallei in het noorden met z'n steile hellingen is het domein van de syrah voor rood en van viognier, marsanne en rousanne voor wit. De grote namen zijn hier Hermitage (rood en wit), Côte-Rôtie, Cornas (beide rood) en Condrieu (wit). In alle gevallen zij de beschikbare hoeveelheden wijn gering. Saint-Joseph en Crozes-Hermitage (beide rood en wit) produceren wat grotere hoeveelheden wijn.
Heel anders is het zuidelijk deel van het Rhônedal. Het dal is hier breder, met op sommige plaatsen grote kiezels in de bodem. Dit is de streek van de grenache, die per definitie aanvulling krijgt van soorten als syrah en cinsault.
De zuidelijke Rhône heeft vijf gemeenteappellations: Châteauneuf-du-Pape, Gigondas, Vacqueyras, Tavel en Lirac. De laatste twee zijn vooral bekend om hun rosé. Wijnen met de AOC Côtes du Rhône Villages bieden in de regel goede kwaliteit, vooral wanneer het gaat om Villages (dorpen) waarvan de naam op het etiket vermeld mag worden. Een voorbeeld daarvan is Cairanne.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu